Mumyo

 

Home Aloe Arborescens Cordyceps Aloe Vera Aronija Kineska datulja Ekstrakt lista masline Narudžbe Čaj od Nima Mumyo Himalajska sol Ulje crnog kima Ulje konoplje Zdravo stopalo Ljekovito blato

   

Upoznajte trenutno najtraženije  prirodne eliksire .

Cordyceps
 

Originalni kineski Cordyceps. Gljiva sa kineskog dvora poznata kao Božji talisman. jedno od najačih sredstava za prirodnu  regulaciju imuniteta u svijetu i poboljšanje zdravlja.

 

 

Aloe Arborescens

Preparat od Aloe Arboresens napravljen prema recepturi oca Romana Zaga. Kao i knjigu:

 

 

Sok od Aronije

Sok od Aronije super voća.

 

 

MUMYO

CRNO ZLATO HIMALAJA

U pećinama visokog gorja u središnjoj Aziji nalazimo Mumyo kao nakupine tamno smeđe ili crne smole. Mumyo predstavlja najsloženiji kompleks prirodnih biološki aktivnih tvari kao što su aminokiseline, vitamini, minerali te cijeli niz mikro i makro elemenata u obliku koji je iznimno lako dostupan tjelesnim stanicama za apsorpciju.

Mumyo sadrži prirodne steroide, fospolipide, eterična ulja i mnoge druge tvari. Mumyo je tisućljećima poznat starima narodima koji su ga koristili kao pomoć kod raznih bolesti i poremećaja, no tek su brojne znanstvene i kliničke studije vođene od pedesetih godina prošlog stoljeća dokazale njegova ljekovita svojstva.

Mumyo pripada skupini tzv. adaptogena odnosno posebnih tvari i biljaka koje pomažu organizmu da se bolje prilagodi na povećane zahtjeve kao što su prekomjeran stres, negativni utjecaji zagađenja okoliša itd.

Mumyo su kroz povijest proučavali mnogi čuveni liječnici i znanstvenici poput Aristotela i Paracelzusa, a Avicenna je napisao: "Mumyo izoštrava svijest, jača želudac i olakšava disanje; to je najsavršeniji lijek!" U Sovjetskom Savezu Mumyo je bio proglašen strateškim materijalom koji je za uporabu bio dostupan samo tzv. elitama - političarima, vrhunskim sportašima, astronautima, pilotima itd.

Shilajit jeftinije i 60%

Mumyo ili Shilajit po najpovoljnijim uvjetima direktno od proizvođača.

Shilajit Extract 400 mg, 90 kapsula  za samo 
8,49$ 

detaljnije
 Pri prvoj kupnji dodatnih 5$ popusta. Dostava širom svijeta za samo 4,7$


 

KOJA JE NAMJENA MUMYJA?

  •  Mumyo predstavlja odličan stimulator imunog sustava te pomaže organizmu u obrani od raznih infekcija.
  •  Ubrzava regeneraciju i zarastanje mnogih vrsta tkiva, prije svega koštanog, mišićnog i vezivnog.
  • Isto tako pomaže kod oštećenja živčanih stanica kao i srčanog mišića.
  • Kao snažan antioksidant sprječava stvaranje štetnih slobodnih radikala te time dugoročno štiti tijelo od opasnih oksidativnih oštećenja stanica.
  • Nadalje, potiče pozitivne procese u krvi i pomaže jetri pri eliminaciji toksina iz tijela.
  • Uravnotežuje hormonalni sustav i djeluje protuupalno, osobito kod problema sa zglobovima.
  • Primjenom Mumyja dolazi do blagog pada sposobnosti krvi za zgrušavanjem pa tako on pomaže u liječenju problema sa venama.
  • Kod umora i depresije vraća snagu i dobro raspoloženje.
  •  Djeluje antiseptički i baktericidno. Zbog njegovog anaboličkog djelovanja

Mumyo je popularan među sportašima koji su izloženi prolongiranom fizičkom i psihičkom naporu. Mumyo je 100% prirodan proizvod! Trenutno u Hrvatskoj Mumyo se prodaje na petnaestak prodajnih mjesta a svakim danom nove trgovine počinju sa prodajom. (Avicenna ljekarne, Lavanda Mia, Bio Terra, KEMIG, Quisisana, MEDILANA, Bonapharm, Heliks, Weider dućani, Polleosport itd).

Mumyo daje izvanredne rezultate kod te znatno doprinosi poboljšanju općeg stanja organizma. Velika većina dosadašnjih korisnika je prezadovoljna te ponovno koristi Mumyo i preporučuje znancima i rođacima.

Hrvatskim sportašima Mumyo je poznat već cijeli niz godina, osobito onima u bazičnim sportovima poput atletike i plivanja. Od poznatih sportaša naš Mumyo između ostalih koriste proslavljeni ultimate fighter Zelg Galešić te bacač kugle Nedžad Mulabegović. G. Galešić se mnogo lakše i brže oporavlja od ozljeda poslije mečeva, a Mulabegoviću je naš Mumyo značajno pomogao u pripremama za vrlo uspješan nastup na nedavno održanom prvenstvu Europe (6. mjesto i osobni rekord 20.57cm)

Nastanak

DJELOVANJE MUMIJA

Preuzeto iz knjige "M U M Y O CRNO ZLATO HIMALAJA " , DR WOLFGANG WINDMANN

 

Tradicionalni prirodni lijek za zaštitu tijela od bolesti

O djelovanju mumija u ruskoj medicinskoj literaturi 1950. i 1960-tih godina mnogo je objavljivano. Jedno vrijeme u bivšem SSSR- u dosta se oskudijevalo u farmakološkim proizvodima pa se pribjegavalo korištenju lijekova iz narodne medicine, koji su u stanovništvu imali veliki ugled.

Pri tome se mora jasno ograničiti ova stručna medicinska literatura od idealističko-ezoterične, paramedicinske, koja se ponekad može činiti opasnom kao napr. kod tipa 1 (obavezan inzulin) i tipa 2 dijabetesa kad treba jasno razgraničiti terapiju prema tipu. Na žalost i takvi slučajevi se događaju.

Otvaranjem sovjetskih arhiva nisu razriješene samo političke nego i druge nepoznanice (u sportu ili putovanju u svemir).

Pored zdravstvenih organizacija, osobito veliki terapeutski  interes glede mumija imala je vojska, koja je istraživanja pozorno pratila i u tajnosti financirala. Ruske elitne trupe dobivale su mumijo kao dopunu jelovniku da bi se tjelesni i psihički (uznemirenost)  problemi otklonili i pojačala neosjetljivost na stres. Ruski astronauti iz istog su razloga primali mumijo. Poznato je da su astronauti izloženi povećanom zračenju. Ovaj problem letačkog osoblja neke organizacije nadomještaju prehranom bogatom prirodnim materijama i radikalima, kako bi se štete od zračenja izbjegle.

Za sportsku medicinu značajno je djelovanje mumija na mišićnu masu i tjelesnu krepkost, snagu i izdržljivost, ali isto tako na ubrzano ozdravljenje nakon sportskih povreda.

Ovim prirodnim sredstvom sport dobiva sredstvo kojim će slobodno djelovati, bez straha od nuspojava klasične sportske medicine i vidljivog dopinga.

Antioksidantno djelovanje protiv agresivnih kiselih tvari i zaštita stanica daju mumiju u Indiji status (Jungbrunnensubstanz) pri čemu je istraživanjem na životinjama potvrđeno usporavanje određenih procesa starenja i stagnacija mentalne sposobnosti u štakora.

U ruskoj kirurgiji još i danas teško se može izbjeći mumijo kao sredstvo za jačanje da bi se tijelo dovelo u sklad. Tako se dogodilo da je u moskovsku kliniku u kojoj se liječio predsjednik Jeljcin, kao priprema pred operaciju srca iz Kirgistana pod velikim zidom šutnje dopremljena propisana količina mumija.

 

UNUTRAŠNJE DJELOVANJE

Opća uporaba i djelovanje opisani su u literaturi u pojedinačnim raspravama, a nabrojana doziranja preuzeta su od autora bez dodatnih preispitivanja. Mumijo djeluje kod:

alergija

bolesti bronha

prehlade

hemeroida

slabosti imunog sustava

impotencije

lomova kosti

želučanih i crijevnih bolesti

nedostatka minerala, osobito željeza, selena, magnezija, cinka, joda, kalija,  kalcija, sumpora, mangana, molibdena i bakra

osteoporoze

paradentoze

otežanog zacjeljivanja rana

bolesti vena

 

IMUNOSTIMULACIJA

Učestalost infekcija različitih vrsta u našoj zapadnoj civilizaciji sve je veća. Određene vrste raka penju se posljednjih godina sve više. Evidentno je da se očekivana dužina života uvijek komplicira bolestima. Kao primjer možemo uzeti AIDS. Jedan od vidljivih razloga leži u kroničnom slabljenju imunog sustava, koje još otežava obrana od otrova iz okoliša i u težim slučajevima oni se oslobađaju da bi usmjerili djelovanje protiv vlastitog tijela.

        

Prva barijera koju kod nositelja bolesti treba prevladati je sluznica. Ona je granica prema van. U njoj se odmah kad se uzročnik pojavi aktiviraju prva, vanjska mjesta imunog sustava. Što je sluznica u boljem stanju to bolje funkcionira prva zaštita. Mumijo stabilizira sluznicu.

 

Mnoge studije pokazuju da 2 - 3X godišnje kura od 120 tbl. mumija jasno smanjuje obolijevanje od zaraznih bolesti. Ruski istraživači otkrili su  da je recept od 2% visoko pročišćenog mumija i meda pokazao očekivani uspjeh u usporedbi s kontrolnom grupom, koja nije primala mumijo. Također je dokazano da povoljna kombinacija mumija i meda pojačano djeluje na ljudsko pamćenje.

Vjerojatno je da sadržaj cinka i magnezija ima udjela u imuno stimulirajućem djelovanju. Djelovanje oba ova elementa na imuni sustav je poznato. Cink je posljednjih godina pobudio veliki interes i o njemu su rađene mnoge studije. On prije svega stabilizira staničnu membranu. Uobičajena shema doziranja od 3x200 mg mumija dnevno zapravo sadrži premalu dozu cinka. Mora se pri tome reći da prirodno pojačano djelovanje nije uzeto u obzir, kao ni smanjenje kod nadopune i pojačanog djelovanja. Ne postoji nikakvo saznanje koje bi dokazalo ili pobilo njegovo djelovanje.

           

FRAKTURE

Medicinski univerzitet u Taškentu testirao je 1960-tih djelovanje mumija kod fraktura kosti na više od 2500 slučajeva. Mumijo je davan 2X dnevno u dozi od 200-300 mg tijekom 30 dana. Kod teških fraktura rađena je pauza od 10 dana, a potom ponovo davan mumijo još 30 dana. Tijekom kliničkih i rendgenskih pretraga zaključeno je da kosti zarastaju 13 do 17 dana brže nego kod kontrolne grupe koja nije dobivala mumijo. Razlog za ovo ubrzano zarastanje je sadržaj stroncija. Stroncij je kao i kalcij dvovalentni zemno alkalni metal koji dolazi u 3 različita prirodna izotopa: Sr 84, Sr 86 i Sr 87, koji ima najveći udjel. U prirodi dolazi u mineralima Coelastin (Sr-sulfat) i stroncianit (Sr-karbonat). U mumiju se nalazi samo prirodni stroncij, koji nema povećanu radioaktivnost.

Stroncij je kemijski blizak kalciju i bariju, ali nema otrovnost barija.Pozitivno djelovanje stroncija u terapiji Hunger-ostopatije naširoko je poznato. Stroncij konkurira s kalcijem kod odlaganja u kosti i kao tegljač kalcija za umetanje kod remineralizacije kosti, posebice u kalcificiranju nakon fraktura. Autoru su poznata 2 slučaja teškog zarastanja loma bedrene kosti, koje su pomoću fiksatura kirurški namještene i prva pod djelovanjem mumija u kratkom vremenskom roku potpuno zacijelila. Fiksatura, koja se normalno bez narkoze, bezbolno odstranjuje bila je odstranjena u punoj narkozi jer su se kosti prejako stvrdnule.

 

OSTEOPOROZA

Osteoporoza je postala narodna bolest. Danas već uzrokuje više bolovanja nego srčani infarkt i moždani udar zajedno. Institucionalne procjene upozoravaju da će se broj  na osnovu očekivanog visokog životnog doba u pedesetim godinama najmanje udvostručiti u odnosu na sadašnje stanje. Opis bolesti je jednostavan, posljedice bolesti katastrofalne za bolesne. Više kalcija iz koštane mase se gubi nego što se deponira. Kako dolazi do kontinuiranog gubitka kalcija unutrašnjost kosti postaje porozna i šupljikava, kost se lako lomi. Gubitakom koštane mase i gustoće  kosti poprečna vlakna se stanjuju i kost gubi stabilitet.

Osteoporoza se može dogoditi svakome. Osobito su ugrožene žene u i nakon menopauze. Slabljenje ženskog hormona estrogena ima utjecaj na procese razgradnje i nadogradnje kosti. Osobito je veliki rizik u žena koje su izgubile menstruaciju nakon 35. godine. Da bi se rizik obolijevanja spriječio potrebno je mjerenjem odrediti stupanj gubitka kalcija u koštanoj masi. (liječnik).

 

Kako djeluje mumijo kod osteoporoze?

 

U narodnoj medicini vrijedi isti princip djelovanja kao i za frakture. On potiče odlaganje kalcija u kostima. Mumijo je pored minerala stroncija za sada jedina poznata tvar koja ga sadrži. Kao zaštitna doza preporuča se 2 x dnevno 0,2 do 0,5 mg. Vrijednost mumija je i tome što sadrži cink u tragu, koji čuva koštanu supstancu.

 

 BOLESTI ŽELUCA I CRIJEVA

Kod želuca u osnovi se radi o bolesti želučane sluznice. Želudac je također ogledalo duše. Kod duševnih stresnih situacija može se želudac konačno pobuniti, što nije loše, ali u tom momentu može biti jako teško. Jedina ozbiljna organska bolest uglavnom nije u osnovi zbivanja što ne znači da se simptomi mogu ignorirati. Iz trajnog stresa razvije se brzo čir na želucu i lagano prodire.  

Čir  želuca

Dijagnosticira se u liječničkoj praksi gastroskopijom. Vidi se kao oštećenje na stjenci sluznice želuca, a nastao je na onom mjestu gdje sluznica ne može obavljati svoju zaštitnu funkciju, a želučana kiselina napada tkivo. U želucu često dolazi do krvarenja uz pojavu krvavog povraćanja ili stolice.

 

Razlozi promjene na sluznici:

Nadražaj sluznice probavnim sokovima,

Smetnje motiliteta želuca s dugim zadržavanjem kašaste hrane.

Nadražaj lijekovima, nikotinom ili alkoholom.

Iscjeljujuće djelovanje mumija na želučanu i crijevnu sluznicu  opširno su opisali u starom vijeku Avicena i Aristotel. Mumijo pomaže regeneraciju oštećenog tkiva.

 

Terapija

74 bolesnika uzimali su 26 dana 2X dnevno 200 mg mumija otopljenog u žlici čaja ili toploj vodi 30 min prije jela. Nakon punog tretmana od 2 x po 26 dana s pauzom od deset dana bili su svi bolesnici bez teškoća. Ni kod jednog nije bilo nuspojava.

Gledajući unatrag ovo je bila izuzetno uspješna terapija zahvaljujući osobitom sastavu mumija. Indijski istraživači dokazali su 1988. njegovu djelotvornost protiv čira na želucu direktnim djelovanjem fulvične kiseline, prirodnog sastavnog dijela mnogih humusnih supstanci u zemlji.

Tu je njegovo protubakterijsko djelovanje. Uspješno liječenje gastritisa može se dodatno objasniti njegovim djelovanjem protiv Helicobacter pylori, koji prema novim saznanjima dodatno djeluje na oštećenje sluznice. 1966. laboratorijske pretrage su pokazale baktericidno djelovanje njegovog 2 - 5% otopine na koli bakterije, klice difterije, dizenterije, tifusne bakterije i Staphyloccocus aureus. Baktericidno djelovanje je ponovo potvrđeno na univerzitetu u Heidelbrgu u prisutnosti autora.

Ruski istraživači radili su 1976. pokuse na životinjama. Životinje koje su dobile mumijo pokazivale su smanjenu sklonost za čir na želucu. U grupi bolesnih štakora jako brzo su postignuti pozitivni rezultati. Pri tome je jednako bilo kad se radilo o čiru na želucu, dvanaestercu ili jednjaku. Sastav mumija predstavlja mnoštvo dodatnih želučanih sokova, što pojačava pozitivno djelovanje kod želučano crijevnih bolesti. Osim toga došlo je do promijenjenog izlučivanja sluzi tako da su štetni efekti kiselina jasno smanjeni.

I cink ima pozitivan utjecaj na sluznicu želučano crijevnog trakta. Mumijo sadrži ne malu količinu ovog za tijelo jako vrijednog metala. Benzojeve kiseline, koje sadrži, pored ostalog oslobađaju tijelo od grčeva u crijevima pa se u indijskoj ayurveda terapiji propisuje mumijo kao sredstvo proziv kolika i dispepsije.

 

HEMEROIDI

U ruskoj narodnoj medicini uporaba mumija indicirana je kod hemeroida. Skoro svuda u svijetu, a osobito u industrijskim zemljama ova bolest je jako raširena. Zaključak znanstvenika je da najmanje 60% ljudi u dobi od preko 30 godina ima hemeroide. Oni su cijena našeg upravljanja životom, pokazatelj nedostatka kretanja, sjedećeg načina života i krive prehrane. Dodatno ih pospješuje uspravan hod, koji uzrokuje pritisak na završno crijevo i njihovo stvaranje.

Sigurno je da nasljedna slabost vezivnog tkiva igra dodatnu ulogu u nastanku hemeroida. Ipak nisu sve poteškoće završnog crijeva uzrokovane hemeroidima iako ih nestručnjaci zajedno svrstavaju. Anatomski je aparat za zatvaranje podijeljen na različite funkcionalne dijelove čija fina zajednička igra garantira njegov rad.

Hemeroidi ili korektnije hemeroidalna podloga pravo uzevši nisu bolest već funkcionalna strmina završnog crijeva za otklanjanje plinova i stolice. Hemeroidi su bujno tkivo čija je podloga oko 5 cm iza završne muskulature. Nema dodatnih dijelova između vanjskih i unutarnjih hemeroida. Glavni simptom je bezbolno krvarenje uslijed oštećenja tanke sluznice. Na odgovarajućoj udaljenosti nalaze se hemeroidi prema van i prema unutra.         

 

Kako djeluje mumijo?

Mumijo u obliku čepića djeluje stabilizirajuće (kako je ranije opisano) na sluznicu želuca i crijeva, također protuupalno i u izgradnji nove sluznice.

U Aziji se u nedostatku čepića potrebne kvalitete i iz štednje vrlo često irigira(klistir) vodena otopina mumija što je prilično nepraktično. Beyish centar narodne medicine u Bishkeku preporuča u jednoj publikaciji za uporabu mumija  kod hemeroida za vanjsku uporabu mješavinu mumija i meda u odnosu 1:5 do 1:8 2x dnevno umasirati u čmar do dubine od 1 cm unutar anusa. To bi trebalo kombinirati s oralnim uzimanjem mumija preko 25 dana s pauzom od 10 dana. Mazanje bi trebalo provoditi preko 4 mjeseca i nakon pauze od jednog mjeseca proceduru ponoviti.

Utvrđeno je da se najbolji rezultati postižu mješavinom mumija i iste količine breskvinog ulja ili maslaca. Djelovanje mumija na kožu i sluznicu je neosporno, davanje citirane mješavine u svakom slučaju vanjski je nekomforno i trajanje ovisno od pacijentove volje. Ostaje i otvoreno pitanje kako jedinstvena hemeroidalna zona koja leži oko 10 cm unutar čmara s ovom metodom može biti izliječena. Otopina se može zamijeniti čepićima koji postoje na njemačkom tržištu. Oni sadrže 100 mg čistog mumija.

Djelotvorni princip mumija pravilno primijenjen daje se zbog njegovih opisanih karakteristika: protuupalnog, antipruritusnog i adstringentnog djelovanja kao i djelovanja na obnovu sluznice, što je vrijednost mumijo terapije. Tome se može dodati djelovanje mumija kod analnih fisura što zaokružuje sliku. Ovdje se preporuča 5% mumijo krema ili 1-10% otopina mumija.

 

Što se još može učiniti?

Jako je preporučljivo preispitati prehrambene navike. Premalo balastnih materija i malo kretanja glavni su razlog nastanka hemeroida. Premalo balastnih tvari slabo ispunjava završetak crijeva i predugo se zadržava u debelom crijevu. Stolica se presuši i sve teže izlazi iz crijeva prirodnim kretanjem. Jača ispunjenost lakše pokreće crijevo. Balastne tvari vežu vodu i omekšavaju stolicu povećavajući joj volumen pa je i pražnjenje bez velikog pritiska.

Jako napinjanje i pritisak kod pražnjenja stolice može također izazvati hemeroidalne tegobe, kao i shvaćanje nekih ljudi da najmanje jednom dnevno moraju imati stolicu pa je pokušavaju silom izazvati. Ovo može imati teške posljedice osobito za vrijeme dijete. Preinakom prehrane i unošenjem balastnih tvari i tekućine većina tegoba se smanjuje. Ako crijevo nije ispunjeno, a uzme se zbog osobnog osjećaja začepljenosti sredstvo za čišćenje stvara se začarani krug. Većina sredstava za čišćenje produžuje mlitavost crijeva i dovodi do pravog zatvora.

Na blagi način zatvor se može regulirati neprobavljivim mliječnim šećerom, laktozom. Preporučuju se pšenične klice i laneno sjeme. Treba uzimati najmanje 2 litre tekućine.

 

Učinite nešto dobro svojim crijevima

Higijena pomaže da se izbjegnu nadražaji. Perite se poslije svakog pražnjenja crijeva, operite se umjereno toplom vodom bez sapuna. Idealan je bide. Za sušenje koristite mekani toalet papir ili frotirne ručnike.

Sportske aktivnosti uvijek su dobre. Plivanje i vožnja biciklom najviše se preporučuju.

Ojačajte muskulaturu. Jednom dnevno 30 puta u taktu od 3 sekunde stežite i otpuštajte mišić zatvarač crijeva.

Jedite manje kolača i slatkiša

Krećite se svakodnevno što više

Uzmite si dovoljno vremena za pražnjenje crijeva bez nepotrebnog pritiska.

Pobrinite se da stolica bude dobro formirana: ne previše tvrda ni previše mekana.

 

NEDOSTATAK MINERALA

Rast, sazrijevanje i oplodnja ljudskog organizma ovise o mnogim elementima. Kod toga treba razlikovati elemente, koji se u organizmu nalaze u velikim količinama  i elemente u tragovima. Fiziološki su iz prve grupe najvažniji: Na, K, Ca, Fe i J.

Elementi u tragovima, kojih je udio u tjelesnoj masi manji od 0,01%, u slučaju nedostatka moraju se nadoknaditi. Mnogi od ovih elemenata u visokim dozama djeluju štetno po zdravlje. Kao elementi u tragovima identificirani su: aluminij, brom, krom, bakar, mangan, molibden i cink. Nadalje, elementi od mogućeg biokemijskog značaja su: kobalt, željezo, silicij, vanadij, nikal, kadmij i kalaj. Dokazano je da elementi koji su u visokim dozama jako otrovni kao Ar i Pb, kao elementi u tragovima u konačnici nisu štetni.

Elementi u tragovima dok se ponašaju kao metali, u izmjeni tvari pretežno su sastavni dio enzima u kojima predstavljaju sastavni dio aktivnog centra. Enzimi su bjelančevinaste tvari, koje su u položaju, razlagati druge materije, tako da se napr. hrana može razložiti i doći u tijelo u upotrebljivoj, za tijelo iskoristivoj formi. Inače ih ne bi mogli nadoknaditi. Napr. od metala u enzimima su važni, željezo u hemoglobinu i citokromu, bakar u jednom redu oksidaza, cink u karboanhidrazi i karboksipeptidazi.

Više puta su nam ipak točne funkcije i djelovanje esencijalnih elemenata još nepoznati. To napr. vrijedi za krom koji dolazi u tzv. glukoza tolerantnom faktoru i ima svojstvo pojačanog djelovanja na inzulin.

U ruskoj narodnoj medicini ako se osjeća manjak elemenata mumijo se dodaje profilaktički. Da je njegovo djelovanje u smislu supstitucije, dokazuje i sastav mumija vrlo jasno. U uvjetima dugog stvaranja mumijo dolazi u različitim geološkim formacijama pa su primjetne razlike u ekstrakcijama različitih mineralnih tvari iz rude nosača. U osnovi u njemu se nalaze skoro svi elementi periodnog sistema kao rijetko gdje u zemlji. U svakom slučaju interesantno je naći različite elemente kao napr. stroncij o čijem djelovanju je ranije bilo govora.

 

ELEMENT

Spojevi u kojim je aktivan

Dnevne potrebe u mg

Željezo

Hemoglobin, mioglobin, citokrom

Katalaza-peroksidaza, flaviproteini

0,5 do 5

Cink

Karboanhidraza, karboksipeptidaza alkohol-dehidrogenaza, fosfoglicerinaldehid-dehidrogenaza

Glutamat-dehidrogenaza

Laktat-dehidrogenaza

DNS-polimeraza

RNS-polimeraza

0,4 do 6

Bakar

Citokrom-oksidaza, difenil-oksidaza

Amino-oksidaze, uriaze,

Tirozin-hidroksilaze, superoksid-dizmutaza (kuprein), flaviproteidi

feroksidaze

1 do 2,5

Mangan

Pepsidaze, arginaze, glutamin-sintetaze, piruvat-karboksilaze,

Izicitrat-dehidrogenaze, glikosol-transferaze, adenozintrifosfat (ATP)

2 do 5

Jod

Hormoni štitnjače T3 i T4

0,1 do 0, 2

Molibden

Aldehid-oksidaza, ksantin-oksidaza

Sulfit-oksidaza

oko 0,4

Kobalt

Kobalamin (korinoid), glicin-glicin depeptidaze, β-hidroksibutirat-dehidrogenaze

<0,005

Krom

Tripsin?, renin?, glukoza-tolerantni faktor (sastav)?

<0,005

Selen

Glutation-peroksidaze

0,05 do 0,1(?) mg

 

U tabeli su prikazani elementi u tragovima i njihova prisutnost u enzimima i biološki značajni značajnim spojevima.  (?) znači – funkcija elemenata u ovim enzimima je još diskutabilna.

 

BOLESTI BRONHA

U mumiju sadržane benzojeve kiseline svakako djeluju i na bronhije. Pored spazmolitičkog djelovanja u crijevnom traktu one imaju i antiastmatički učinak, ali se njihovo djelovanje ne smije precijeniti i ni u kojem slučaju se ne smije prekidati terapija kortikosteroidima i β blokatorima. Dopunska pomoć je njegovo dvostruko djelovanje na otapanje sluzi, koje se postiže preko podražaja živaca želuca u njegovoj nazočnosti.

Indijska medicina uključuje upravo mumijo kod ovih indikacija kao i kod akutnog i kroničnog bronhitisa. Učinak je isproban prije 40 godina kod plućne tuberkuloze, uspjeh ipak nije bio tako vrijedan kao i kod simptomatskih bolnih obrada artritisa, kod kojeg lokalno anestetičko djelovanje benzojeve kiseline (ispitivano je oko 1000 njenih estera na farmakološko djelovanje) nije moglo dostići kemijske srodnike, lokalne anestetike tipa para aminobenzojeve kiseline kao ni derivate salicilne kiseline, napr. aspirin koji je bio na raspolaganju.

 

SLABOSTI POTENCIJE

Slaba potencija obično označava skupni pojam za ograničene sposobnosti ljudi (muškaraca) kod spolnih odnosa. Medicinski radi se o erektilnoj disfunkciji. Ovaj problem može imati različite uzroke. Nefunkcioniranje erekcije može imati psihičke probleme, koji se sve više izražavaju.  Međutim, vrlo često u pitanju su organski uzroci, kojima se priključuju psihička opterećenja „ne moći više“ što održava vlastiti krug straha.

Sposobnost potencije, dakle je povezana s hormonskom slikom osobito s tvorbom muškog spolnog hormona testosterona. Neophodan faktor za funkcioniranje ovog hormona je cink. Nedostatak cinka kod muškaraca smanjuje izlučivanje hormona gonadotropina koji upravlja stvaranjem testosterona. Premalo cinka znači premalo testosterona. Cink je neophodan u građi bjelančevina. Seksualno jako aktivni ljudi morali bi misliti na dostatan unos cinka jer s ejakulatom pri izlijevanju sjemena izgube oko 2 mg cinka.

 

Kako pomaže mumijo?

Mumijo sadrži cink. Osim toga sadrži i željezo koje je u svakom slučaju značajno za mušku sposobnost oplodnje. U Azijskoj medicinskoj literaturi opisano je tisućgodišnje opažanje djelovanja mumija kod erektilne disfunkcije i smanjene kvalitete spermija. Ispitivanje važnosti cinka još je zapravo novo i nema značaja kod opisivanja djelovanja mumija u literaturi. Poboljšanje kvalitete spermija opisano u literaturi postiže se kombinacijom mumija sa sokom od vučijeg trna, sokom od borovnice i sokom od mrkve.    

Bolesti gornjih dišnih putova

Mumijo se koristi u Aziji kod bolesti gornjih dišnih putova kao što su: rinitis, tonzilitis i laringitis. Protiv bolova u grlu preporuča se grgljati otopinu mumija ili cuclati tablete.

Djelotvorni princip mumija odgovoran je kako za zaštitu i stabiliziranje sluznice tako i za zaustavljanje upale i dezinfekciju. Uobičajena je kombinacija tableta ili kapsula za jačanje imuniteta i istovremeno lokalna uporaba otopine za grgljanje, koji se može napraviti iz tablete ili kapsule. Ova kombinacija brzo otklanja tegobe.

Shilajit jeftinije i 60%

Mumyo ili Shilajit po najpovoljnijim uvjetima direktno od proizvođača.

Shilajit Extract 400 mg, 90 kapsula  za samo 
8,49$ 

detaljnije

 Pri prvoj kupnji dodatnih 5$ popusta. Dostava širom svijeta za samo 4,7$


 

 

Zanimljiva stranica o homeopatiji www.homeopatija.savjeti.com

 


 

                                                            

           

 

Preporučamo i vodeće preparate na bazi kineske tradicionalne medicine

Aparati za bezbolnu akupunkturu, Vejkan, Kordiceps, vodeći kineski čajevi, Holikan, Ikan,  ...

 

VODIČ KROZ ALTERNATIVU

 

Pročišćivač voća i povrća

 

Uklonite pesticide i druge otrove sa voća i povrća , hormone i antibiotike iz mesa, neugodne mirise iz odjeće, obuće i prostora, očistite vodu i obogatite je kisikom...

tiens zdravlje

 

 

Higijenski ulošci

sa kisikom i negativnim ionima

 

 

Impotencija

 

Festival zdravlja

Degustacija kineskih čajeva,  Degustacija ozonirane vode. Hodanje po masažnom tepihu, korištenje aparata za bezbolnu akumpukturu...